Minden ami tech, és semmi ami nem

Melyek 2015 első felének legfontosabb csúcsmodelljei?

2015. február 12.

best_android_phone_2014.png

Bár lehet még csak most kezdődött 2015, de máris közeledik a tavasz, és vele az év csúcsmodelljei. A CES már megvolt, és most jön az MWC, így már bejelentették, vagy legalábbis kiszivárognak adatok az év első felének legfontosabb modelljeiről. Most csak a felső kategóriáról van szó, a közép és alsó kategória (talán) kap majd egy külön cikket.

Samsung Galaxy S6

samsunggalaxys6_1.jpg

Természetesen a legtöbb figyelmet a piacvezető Samsung telefonjai szoktak kapni, és ez idén sincs másképp. Idáig már rengeteg adat szivárgott ki róla (bővebben ITT), úgyhogy szinte teljes képet kapunk róla milyen lesz. Röviden annyit hogy bivalyerős 8 magos Exynos processzorral, 3GB RAM-al, 5-inches QHD kijelző, 20 MP-es OIS-es hátsó kamerával fog érkezni, és teljesen átalakított szoftverrel, ami már a legújabb Android 5.0.2-n fog alapulni, nem fog tartalmazni rengeteg fölösleges alkalmazást és akár az egészet le lehet törölni. De amire a legtöbben várnak, hogy most már végre a Samsung is fémet használ, bár valószínűleg csak az oldalán lesz fém mint a Note 4, de legalább nem lesz olyan nehéz mint a HTC-k szoktak lenni az alumínium unibody dizájnjukkal. 

OnePlus Two

oneplus-two-concepts.png

A OnePlus One volt a tavalyi év egyik legjobb telefonja, így hát mindenki vár a gyártó második készülékére. Sajnos nincs róla valami sok kiszivárgott adat, de az már biztos hogy dolgoznak rajta. Ezenkívül állítólag készül egy másik mobil is, ami a dizájnra lesz kihegyezve, nem a specifikációra. Addig is amíg nincsenek tényleges információink, reménykedjünk, hogy ezt már könnyebb lesz beszerezni, és nem kell meghívókkal bajlódni, mint az előző modellnél.

LG G Flex 2

ces-2015-lg-g-flex-2-7437_0.jpg

Az LG hajlított telefonjának az utódját már bejelentették, így mindent tudni lehet róla. A kijelző mérete csökkent de a felbontás nőtt, így egy 5,5 inches hajlított Full HD megjelenítőt kapott P-OLED panellel. A hardvere brutális lett, de valószínűleg ilyenre számíthatunk minden mostani csúcsmodellnél: Snapdragon 810, 3GB RAM-mal, a kamerája pedig az LG G3-ből megismert 13MP-es megoldás lézeres fókusszal. (Bővebben ITT)

HTC One M9 (Hima)

htc-one-m9-render-10.jpg

A HTC nehéz pénzügyi helyzetben van, így nagyon fontos milyen készülékkel rukkolnak elő idén. Az új One-ról minden kiszivárgott, ami alapján hozza a csúcsmodelltől vártakat, Snapdragon 810, 3GB RAM, 5 inches Full HD kijelző, a hangszórókhoz most a Bose-al állt össze (Bővebben). Szerencsére végre lecseréli az Ultrapixel technológiát, és hátulra egy 20, előre egy 5MP-es megoldás kerül. Teljes alumínium dizájnja nem változik, viszont pletykálnak arról hogy újra készítenek egy nagyobb, Max variánst. (Bővebben ITT)

Sony Xperia Z4 és LG G4

sony-xperia-z3-vs-lg-g3-3.jpg

Sajnos ezekről a telefonokról csak annyi információ van hogy nem lesznek bejelentve a most megrendezésre kerülő MWC-n. A Sony ugyan kiadott egy titokzatos teasar videót, ugyanakkor utána inkább úgy döntöttek vissza térnek a régi módszerhez és csak évente adnak ki egy-egy új Z modellt. Az LG készülékéről terjengett pár pletyka, de ezek később elhallgattak és felváltotta őket az hogy az LG mégse jelenti be a készüléket Barcelonában.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr247161475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.02.14. 13:12:03

Samsung sosem volt es lesz csúcsmodell
süti beállítások módosítása