Minden ami tech, és semmi ami nem

Minden információ kiszivárgott az új Samsung Galaxy S6-ról

2015. február 11.

samsunggalaxys6_1.jpg

Közeledik a tavasz és vele a "nagyobb" gyártók idei új csúcsmodellje. És ezek közül a legnagyobb figyelmet természetesen a piacvezető Samsung kapja, aki idén fogja bemutatni a hatodik Galaxy S modellt. Ahogy az lenni szokott rengeteg pletyka és kép szivárgott ki róla még a bejelentés előtt, így teljes és valószínűleg pontos képet kapunk mivel száll idén harcba a Dél-Koreai óriás.

Az egyik legérdekesebb kérdés a dizájn, mert valószínűleg idén már fémből fog készülni, ahogy tavaly a Galaxy Note 4. A napokban látott napvilágot egy tervrajz amit a nagyobb tok gyártóknak adtak, és ami szerint az új csúcsmodell mindössze 6.91mm vékony lesz. Ez ugyan még vastagabb mint az új iPhone-ok, de ettől még figyelemre méltóan vékonyra sikeredett (feltéve ha hihetünk a pletykának). Egy másik tok készítőtől egy olyan kép szivárgott ki amin látszik a teljes telefon, és ami alapján valószínűleg igazak a pletykák, mi szerint a kamera mellé kerül  azok az izék.. tudod amik a szívverést mérik  a pulzusmérő.

samsunggalaxys6_2.jpg

Az egyik legérdekesebb kérdés lenne a hardver, de szinte mindig ugyanazt pakolják a csúcsmodellekbe: 1Q15-ben ez egy nyolcmagos (4 Cortex A53 4 A57) 64bites Snapdragon 810 3GB ram-mal, ugyanakkor egy a frissen kiszivárgott AnTuTu benchmark alapján egy hasonló teljesítményű Exynos lapkával, az Exynos 7420-al fog érkezni, ami a a test alapján erősebb mint a Note 4 nem Snaprdragon variánsának a processzora, az Exynos 5433.

samsunggalaxys6_5.jpg

Kijelzőből a Samsung mindne bizonnyal idén is egy remek színvilágú, SuperAMOLED kijelzőt fog használni, méghozzá azt pletykálják hogy most már 2K felbontással fog üzemelni, úgy, hogy a mérete még mindig 5.1 inch marad! Ez bámulatos, ~587ppi pixel sűrűségnek felelne meg, idejön a kérdés hogy van-e ennek értelme, mert már 300ppi esetében is gyakorlatilag szabd szemmel nem látod a pixeleket.

samsunggalaxys6_4.jpg

Kameráról nincs sok infoormáció, elméletileg növelik az MP számot 20-ra és optikai képstabilizátort is kap. Szoftverben elméletileg viszont nagy újítás jön, teljesen megújult, Lollipop-ra építő Touchwiz, amiben a kevesebb több jelszó alapján (végre) kevesebb parasztvakító program lesz, és akár az egészet le lehet törölni.Sokat hangoztatják, hogy ahogy a Note 4-ből, úgy ebből is lesz egy hajlított oldalú, Edge verzió. Ez minden bizonnyal drágább lesz az alap modellnél, és bár egyesek szerint jobb hardvere is lesz, ez nem valószínű, sokkal inkább annyi hogy a kijelző oldalán lévő "információcsíkon" kívül nem tud semmi extrát.  

samsunggalaxys6_3.jpg

A Samsung ahogy a HTC tette, a Barcelonai MWC-n mutatja be a telefonját és elméletileg vele együtt a Samsung Galaxy S Edge-et, egy nappal a HTC után.

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://techlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr897158973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bihar Valatonon 2015.02.12. 13:00:08

Ez az "Új kinézet", amit ígértek nem nagyon jött össze...vagy ha arra gondoltak formabontóan ronda lesz...na az összejött! :)
süti beállítások módosítása