Minden ami tech, és semmi ami nem

HTC One M9 (Hima) - amit eddig tudunk

2015. február 09.

htconem9_3.jpg

A HTC elég rossz pénzügyi helyzetben van, és ezen az se tudott segíteni hogy a One M8-at sokan az év mobiljának választották. Nem segített az sem, hogy Robert Downey Jr.-t szerződtették reklámarcnak, a cég a csőd szélére került, és lehet csak a következő csúcsmodelljük tudja megmenteni őket. A gyártó új flagship készülékéről, amit csak "Hima" kódnéven említenek, már elég sok információ szivárgott ki.

htconem9_7.jpg

A HTC One M8 legnagyobb hátránya a riválisokétól mérföldekkel lemaradt kamera, ugyanakkor valószínű és logikus lépés, hogy most már elvetik az Ultrapixel technológiát. Azt pletykálják, hogy hátra egy 20.7 MP-es kamera kerül, előre pedig a Desire Eye 13 MP-es előlapi vagy az előző modell 4 MP-es főkamerája. Érdekes, hogy az eddigi kiszivárgott képek alapján nem fogja alkalmazni az elődje dupla megoldását, és "csak" egy darab kerül hátra. 

htconem9_5.jpg

Kijelzőből sok ellentmondó információ kering, van ami szerint 5.5 inches 2K megjelenítőt kap, de valószínűsíthető, hogy megmarad a méret és csak a felbontást fogják növelni, de az is lehet, hogy azt se. Az egy érdekes információ, hogy elméletileg csökkenteni fogják a hangszórók méretét, de ezzel nem fogják rontani a minőséget, mert a Beats után most a Bose-al állnak össze, és 5.1-es Dolby hangzást bíztosítanak.

htconem9_6.jpg

Hardverből minden bizonnyal az aktuális legjobbat pakolják bele, a kiszivárgott adatok alapján ez egy 8 magos 64 bit-es Snapdragon 810 3GB RAM-al, beépített 4G LTE modemmel. Energia ellátásról elvileg egy 2840mAh-es akkumulátor fog gondoskodni, amivel átlagos üzemidőre lesz kilátás. Szoftverről alig van hír, valószínűleg Android 5.0-val fog érkezni amit a HTC gondosan átalakít a Sense 7.0-ás kezelő felülettel.

htconem9_4.jpg

Arról is sokszor esik szó, hogy újra készül egy nagyobb modell is, a HTC One M9 Max vagy Hima Ultra. Ez egy nagyobb, valószínűleg 5.5-inches QHD kijelzőt fog alkalmazni, és a One Max-hez hasonlóan újlenyomat olvasót is fog kapni, sőt az is lehet hogy ez megfogja tartani az M8 egyedi, dupla megoldását kamera téren.

htconem9_2.jpg

Rengeteg kép is szivárgott ki róla, illetve készültek renderek, de ezek hitelessége kérdéses, ugyanakkor ezek alapján a dizájnja nem fog változni gyakorlatilag semmit. Akármilyen is lesz, az kiderül a HTC Március 1-jén rendezett sajtókonferenciáján az MWC-n, Barcelonában (akkor fogják bejelenteni az S6-ot is).

(via)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1007152747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása