Minden ami tech, és semmi ami nem

N3 - Az Oppo Kamerás fenegyereke

2014. október 29.

Oppo_N3_6.jpg

Az Oppo a mai nap folyamán, Szingapúrban bejelentette a legújabb mobilját, az Oppo N3-mat. Mellette bemutatkozott az ultravékony R5, de vele majd később foglalkozunk. 

Az N3 az N1 utódja, legkülönlegesebb tulajdonsága a forgatható kamera, de más nem szokványos dolgokat is tud. Meglehetősen  jó specifikációkkal érkezik, például a Snapdragon 801 processzorral, ami bár már nem a legerősebb, de igazán a felsőkategóriába illő, 4 darab 2.3Ghz-es magjával. Mellette 2GB RAM társul, háttértárból pedig 32GB lesz elérhető, és még mellette microSD bővithetőségre is van lehetőség.

Oppo_N3_7.jpg

A kijelző méretét sokak örömére csökkentették, az előző 5.9''-es óriás után most "csak" 5.5 col-os, AMOLED megjelenítőt kap, ami Full HD felbontással bír. Bár lehet sokak számára még mindig elég nagy, de már egy sokkal kézre állóbb méret. A mobil egyik különlegessége a kamera, ami egyszerre az előlapi és a hátlapi egység egyben, 16MP-es felbontással bír, és 4K-s videók felvevésére is alkalmas, munkáját dual-Flash segíti. 

Oppo_N3_8.jpg

Ezenkívül kapott egy hátlapi ujjlenyomat olvasót, amin nem kell végighúzni az ujjad mint a Samsung megoldásán, egyszerűen csak rá kell tenned. De még itt sincs vége a különlegességek sorának, kapott egy érdekes kiegészítőt is. Ez az O-Click nevet kapta, és gyakorlatilag egy kis távírányító a kamerához, lehet vele forgatni, és exponálni. 

Oppo_N3_5.jpg

A készülék egy nagy, 3000mAh-es akkumulátort kap, bár ekkor kijelzővel ez csupán átlagos üzemídőre elég. Az operációs rendszer szerepét természetesen Android tölti be, méghozzá 4.4 KitKat, Color OS 2.0-val megspékelve.

Oppo_N3_1.jpg

A mobil 649$-ba fog kerülni, és Kínában már a következő hónapban elérhető lesz. Más országokban való elérhetőségről nem esett szó, de az Oppo Online boltjából ide is megrendelhető.

(via)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr196844335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.10.31. 10:15:47

Érdekes dolog ez az Oppo, úgy sikerült eredményeket elérni hogy nem tömeggyártók. Miközben a Huwaei milliós eladásokat produkál, nincs egy rendes zászlóshajója, ez a kis cég meg rögtön a szaklapok címoldalára került, és a tesztek is pozitívan alakultak.

Pedig akkora eladási számokat szerintem nem fog produkálni...
süti beállítások módosítása