Minden ami tech, és semmi ami nem

Nexus 6 és 9 - Már szinte mindent tudni róluk

2014. október 09.

A Google hamarosan bejelenti legújabb referencia mobilját és tablet-jét, a Nexus 6-ot és a Nexus 9-et, de már eddig is sok pletykát hallani róluk. Most ezekből készítettünk egy összesítést.

nexus-logo (1).jpg

Nexus 6

Rengeteg, de egymásnak ellentmondó pletykákat hallottunk az új Nexus mobilról. Már a nevénél nagyok az ellent mondások, egyesek azt mondják, Nexus 6 lesz a neve, mások szerint Nexus X, és van aki Shamu néven emlegeti.

nexus-6-photo-in-the-wild.png

Ezek közül a legvalószínűbb a Nexus X, és az is elképzelhető hogy a Shamu egy másik, Motorola készülék neve lesz.

google-nexus-6-nexus-x-shamu.png

Azt is sejteni lehet hogy nagyméretű, 6 inches kijelzőt fog kapni, de vannak olyan híresztelések is, amik ezt cáfolják, és 5,2'-es méretről szólnak. Ellenben közös vonásuk, hogy 2K-s felbontás szerepel bennük.

nexus-6-benchmark.jpg

A processzor mindenbizonnyal egy Snapdragon 805 lesz, ami mellett 3GB RAM kaphat helyet, ezt onnan lehet tudni hogy a napokban benchmark eredmények szivárogtak ki. Azt gyakoratilag biztosra állíthatjuk hogy a Motorola gyártja majd.

Nexus 9

Sok mindent hallani a Google új, referencia táblájáról, a Nexus 9-ről. Ennél nincsenek olyan nagy ellentmondások, bár nincs is olyan sok információnk, mint a Nexus 6(vagy X, de ezt már tisztáztuk)-ról.

nexus-9-leak.png

Szinte biztosra állíthatjuk, hogy a HTC fogja gyártani, ami már régen gyártott utoljára tabletet, de nem hiszem, hogy csalódást fog okozni. A kijelzőről nincsen sok információnk, mindössze annyi, hogy 9-inches lesz. A processzora minden bizonnyal egy Nvidia Tegra K1 lesz, ami elég jó teljesítményt kinál.

Tegra-K1.jpg

Arról is hallani, hogy drágább lesz az eddigi Nexus tábláknál, és nem is elhanyagolható összeggel. 399 dollárt rebesgetnek árként, ami bizony elég magas, bár minden bizonnyal indokolt lesz a drágítás.

 Android L (Lollipop)

A legújabb Androidot valószínűleg Lollipop-nak fogják hívni ahogy ezt már egy régebbi cikkünkben is megírtuk. Az új dizájn eddig még sosem látott újításokat hozott. Végre teljesen eltűnt benne a Holo és átvette a helyét a Google által nagyon szépen megtervezett Material dizájn.

Android-L-Home-Screen.jpg

Ennek a legfőbb elve az, hogy minden animációt végig tudunk követni és nem csak úgy megjelenik a képernyő közepén. Ha valaki többet szeretne megtudni erről akkor meglátogathatja a Google külön erre készített oldalát.

MAIN HEADER PIC-578-80.jpg

Ezek mellet még nagy újítás az úgynevezett Project Volta ami az akkumulátor idejét hivatott növelni és az eddigi tapasztalotok szerint be is vált. A rendszer ezentúl képes lesz kezelni a 64-bites processzorokat és 60fps-ben gyönyörködhetünk majd az új animációkban.

Bemutató

A Google eddig még nem jelentett be semmilyen bemutatót és valószínű, hogy nem is lesz, hanem csak kiposztolják Google+-ra mint tavaly a Nexus 5-nél tették. De akármi is lesz az vagy október 15-én vagy 16-án fog történni.

A bejegyzés trackback címe:

https://techlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr76769153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pneumónia 2014.10.09. 19:15:07

Android L re vagyok már kíváncsi már...
A Motorollát már nem megvette a Lenovo?

Tech Labor 2014.10.09. 19:20:34

@pneumónia: A Lenovo csak a Motorolát csak a nevéért vette meg.
süti beállítások módosítása