Minden ami tech, és semmi ami nem

Honor 6 teszt - A középkategória legújabb bajnoka?

2014. november 24.

honor 6.png

Bevezető

A Honor egy új szereplő az európai piacon, ez az első itt is forgalmazott termékük, de mégsem. A gyártó nagy változáson megy keresztül mivel most válik ki a Huawei-ből, pont mint a OnePlus az Oppo-ból. A Huawei az egyik legnagyobb Kínai gyártó és egy azok közül, akik a hazánkban is forgalmazzák a terméküket. De ne legyünk előitéletesek, nézzük mit tud a Honor 6.

Külső

IMG_3697.JPG

Nagyon szép, letisztult dijáznt kapunk, oldalán fémes hatású műanyag, hátulját üveg borítja, ami 2012-ben volt népszerű. Összeszerelése kiváló, nem recseg-ropog, nem lötyögnek az oldalsó gombjai. A hátlapja nem levehető, de van lehetőség a tárhely microSD kártyával való bővítésére. A telefon alján nem folytatódik a fémes sáv, gombjai pedig szoftveresen vannak megoldva, ezért alul teljesen csupasz.

IMG_3695.JPG

A telefon meglehetősen kompakt, kényelmesen elfér akár egy kézben is. Kávája vékony, részben ennek köszönheti a kompaktságát. A mobil kinézete erősen emlékeztet az iPhone 4-re és a Sony csúcskategóriás mobiljaira, de nem ez az első mobilgyártó aki nem csak saját kútfőből dolgozik.

Kijelző

A megjelenítője egy remek darab, 5-inches Full HD felbontású IPS panel. A pixelsűrűség ~445ppi, ami tűéles képet biztosít. A kijelző védelméről Gorilla Glass 3 gondoskodik. A betekintési szögei - IPS-től elvártan - megfelelnek a mai igényeknek, nem egy TN-es vacak, bár nem kiemelkedő. 

IMG_3705.JPG

A színei szépek és élénkek, amíg szóba nem kerül a zöld ami nagyon fakó. A fehér tökéletes, a fekete az IPS-ek között átlagos. A kék szép, a piros pedig átlagosnál picit mélyebb. A színei a zöld kivételével hozzák az elvárt szintet, a kijelzője pedig ebben az árkategóriában kiemelkedő.

Hardver

Az eszköz processzora egy érdekes darab, a Kirin 920-al nemigen találkozhattunk ezidáig. Ez a Huawei saját fejlesztésű processzora, ami ebben a mobilban mutatkozik meg elöször.  Nyolcmagos megoldás, ami BIG.little architektúrára épít, 4 A7-es és 4 A15-ös maggal. A grafikus feladatokat egy 600Mhz-es Mali T628MP4 GPU-ra bízták, és ehhez társul 3GB RAM. A processzor tartalmaz integrált 4G LTE modemet, méghozzá Cat. 6-os, amivel 300 Mbps-os sebesség is elérhető, bár Magyarországon a leggyorsabb hálózat a Telenoré, és az is csak 150Mbps-el rendelkezik. 

Honor 6 Geekbench.jpeg

A mobil Geekbenchen multicore-ban elég magas, 3140 pontot ért el, ami jobb mint a Galaxy S5, de nem  jobb a Nexus 6-nál. AnTuTu-n viszont az S5 alatt van, 40424 pontot ért el, de így is jobb mint a Z2. Használat közben azonban vannak árnyoldalai. A szoftvere gördülékenyen fut, ugyanakor a programok nincsenek annyira optimalizálva erre, így előfordulhatnak kisebb nehezen észrevehető akadások.

Honor 6 anTuTu.jpeg

De azért mégis, ha nem felső hanem középkategóriásként gondolunk rá, egy erős mobilról beszélünk.

A készülékbe egy meglehetősen nagy 3100mAh-es akkumulátor került, amely aktív használat mellett 1,5-2 napot is kibírhat, amit tovább növelhetünk Ultra energiatakarékos móddal. Ilyenkor csak a tárcsázó, az üzenetek és a névjegyzék érhető el.

Honor 6 upsm.jpeg

 Szoftver

A mobil kezdőképernyőjénél azt hihetnénk, hogy egy Huawei készülékkel van dolgunk, mert még teljesen azonos a szoftverük. Ez azért érthető, mivel a gyártó még nem vált ki teljesen a Huawei-ből. Úgyhogy nincsen menüje, pont mint az iPhone-oknál ami lehet valakinek pozitívum, de ez egyedi beállítottság kérdése.

Honor 6 főlépernyő.jpeg

A telefon az Android 4.4.2-re épülő EmotionUI 2.3-at futtat. A Honor 6 a Samsungokhoz hasonlóan sok extrát kínál, mint a lebegő gomb amit bárhova helyezhetünk a képernyő szélén, vagy a tükör, ami gyakorlatilag belső kamera, fotózási lehetőség nélkül. 

Honor 6 gyprsbeállítások.jpeg

A zárolt képernyőn véletlenszerűen váltanak a képek, amiket elmenthetünk. Alulról felfelé húzva az ujjunkat elérhetjük a gyorsbeállításokat, ahol elmenthetjük vagy megoszthatjuk az éppen aktuális háttérképet.

Multimédia 

A telefon kameráját több féle módon is elindíthatjuk, természetesen a menüből, a zárolt képernyő jobb alsó sarkában egy kis ikon felhúzásával vagy lezárt állapotban az alsó hangerőszabályzó gomb kétszeri megnyomásával rögtön készít egy képet általában 0,6 másodperc alatt. Az utóbbi módot leginkább olyan helyzetekben érdemes használni amikor nem olyan fontos a pontos fókuszálás. 

kamera.jpeg

Az kamera alkalmazásban 11 funkció van, de valószínűleg legtöbbször az intelligens módot fogjuk használni, mivel szinte mindent megcsinál helyettünk, bekapcsolja a HDR-t ha kell és mindent magától kalibrál.

fókusz.jpeg

fókusz2.jpeg

Ezen kívül még egy érdekesebb funkció is helyet kapott mégpedig az utófókusz, aminek a neve mindent elárul róla, ha készítünk egy képet utána a galériában egy érintéssel arrébb tehetjük a fókuszpontot.

A fenti képekben is látszik, hogy a kamera jó fényviszonyokban kitűnően szerepel. Szépek a színek és a kontraszt, de a vonalélességen még volna mit javítani.

Screenshot_2014-11-23-17-30-23.jpeg

 

A készülék hangszórója viszonylag hangos 80 dB-el szól, ami pont jó lehet egy kis zenehallgatásra vagy videók nézésére. A zenelejátszó elég arra amire használnánk, lehet vele lejátszási listákat készíteni és hangulat szerint szétválogatni a zenéket.

Összegzés

Ha túllépünk a szoftver hibáin és nem egy felső, hanem középkategóriás készülékként tekintünk rá, egy remek, alternatívát kapunk a "nagy gyártók" készülékeivel szemben. A telefon bőven megér 105 ezer forintot, figyelembe véve a Full HD kijelzőt, a 3GB RAM-ot, a kategóriájához képest remek kamerát, a jó üzemidőt, és a nyolcmagos processzort.

Egy szolgáltatónál sem lesz elérhető, csak online tudjuk majd beszerezni.

A kínai gyártó egy versenyképes telefont dobott piacra Európában, a Honor hamarosan teljesen leválhat a Huaweitől, és nagy konkurenssé nőheti ki magát a kitűnő ár-érték arányú készülékek között.

Ha szeretnétek NYERNI egy ilyen telefont nem kell mást tennetek csak meglátogatni EZT a linket, ahol akár meg is vásárolhatjátok, ezzel támogatjátok a blogunkat is.

8,5

8,5.png

 

 

A mobilt a Honor hazai képviseletétől kaptuk, a PS:Provocative-on keresztül, ezúton is köszönjük nekik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://techlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr436925979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása